Facebook slika za naslovnicu Vremenske linije

Da bi vaš facebook profil bio zanimljiviji možete dodati sliku za naslovnicu vaše Vremenske linije-crte ili FB Timeline.


Facebook pravila kažu sljedeće:

Izaberite jedinstvenu fotografiju iz Vašeg života i istaknute je na vrhu Vaše vremenske linije.
Pažnja: Ovaj prostor nije namjenjen za promidžbene postere ili druge načine promocije. Molimo vas, ne koristite materijal koji je komercijalan, promidžbeni, koji krši autorska prava ili je već u upotrebi kao naslovnica kod druge osobe.

Kako dodati ili promijeniti Facebook sliku za naslovnicu, uputstvo:

facebook-slika-vremenska-linija

  1. Na vašem profilu u desnom gornjem uglu pronađite dugme “Dodaj naslovnu sliku” ili “Dodajte naslovnicu” ili  “Add a Cover”, kao na slici 1.
  2. Poslije tog možete odabrati odakle ćete dodati fotografiju, kao na slici 2. Možete odaberiti iz fotografija na vašem profilu ili dodati sa vašeg računara i tada trebate pronaći sliku tamo gdje ste je predhodno snimili na računaru.
  3. Pojavit će vam se prozor za izbor slika, kliknite na jednu koju sete odabrali i ona će biti dodana na vremensku naslovnicu
  4. Na kraju kliknite na “sačuvaj promjene” ili sličan naziv.

Ako je na vašem Facebook profilu odabran engleski jezik, onda vidite priloženi vodič kako promijeniti cover sliku. Uputstvo na engleskom jeziku:

facebook-cover-slika
Više o Timeline-u odnosno vremenskoj liniji vidite u videu.

Slike za Facebook vremensku liniju

Postupak kako da neku od ovih slika odabere za Facebook vremensku naslovnu:  desni klik, zatim na save picture as, odaberite lokaciju gdje ćete snimiti sliku na računaru, i kasnije je dodajte na profil prema gornjem uputstvu.

facebook-slika-vremenska-chicago facebook-slika-vremenska-duffy-duck-i-hate-this-guy facebook-slika-vremenska-evil-monkey-living-in-my-timeline facebook-slika-vremenska-golden-gate facebook-slika-vremenska-hahahaha  facebook-slika-vremenska-i-love-this-girl facebook-slika-vremenska-ironicna-evolucija facebook-slika-vremenska-ledeno-doba facebook-slika-vremenska-lemon  facebook-slika-vremenska-ljeto facebook-slika-vremenska-mclaren facebook-slika-vremenska-misolovka facebook-slika-vremenska-ne-brini facebook-slika-vremenska-proljece facebook-slika-vremenska-psy-gangnam-style facebook-slika-vremenska-ruza facebook-slika-vremenska-tigar facebook-slika-vremenska-zaljubljeni